Vilka är vi?

Kongl. Teknologkören (KTK) är en studentkör i Tekniska Högskolans Studentkår, hemmahörande på KTH i Stockholm. Vi är en blandad kör med ca 40–45 medlemmar.

Vår repertoar spänner över allt som gjorts för kör; från sakral musik till världsmusik och studentikosa inslag. Förutom egna konserter och skivinspelningar har kören deltagit i större projekt av olika slag.

Kongl. Teknologkören är en aktiv kör både musikaliskt och socialt. I kören kan du hitta både sångarglädje och vänner för livet! Vi gör mycket kul varje år, bland annat:

Dirigent

Hanna Ohlson Nordh har en masterexamen i orkesterdirigering från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, och har även studerat på HMDK i Stuttgart. 2018 fick Hanna 2:a pris i London Classical Soloists International Conducting Competition och har sedan dess jobbat med flera professionella orkestrar, nu senast med Wermland Opera.

Vid sidan av KTK är Hanna även dirigent för Värmlands Nations Kör och undervisar även i dirigering på Lilla Akademiens Musikgymnasium.

Tidigare har kören letts av bland andra Rikard Lindberg Karlsson (2010-2021), David Lundblad (2008–2010), Fredrik Winberg (2003–2007) och Helene Stureborg (1994–2002).

Resor

Varannan sommar gör vi också en längre resa för att träffa andra körer eller delta i internationella körtävlingar. De senaste resorna gick hit:

Lissabon, Portugal, 2022
Mitt i sommarhettan flög Teknologkören ner till Lissabon och hade konserter tillsammans med två körer, Nova Era Vocal Ensemble och Coro da Universidade de Lisboa.
Edinburgh, Skottland, 2019
Mellan Skottlands vackra kullar mötte vi en annan kör, gjorde konsert i St Giles' Cathedral, spelade säckpipa, dansade traditionella skotska danser och såg Aberdeen Highland Games.
Wien & Ljubljana, 2017
Vi hann med en kort vistelse med konsert i Wien innan vi åkte vidare till Ljubljana där vi framträdde i vackra Sankt Nicholas katedral.
Bulgarien, 2015
Här deltog vi i workshops om bulgarisk folkmusik och höll konserter på universitetet i Sofia samt på en biomatematik-konferens i Blagoevgrad.

Boka oss

Kören är ofta och gärna engagerad hos olika företag, ibland även privatpersoner, för att sjunga vid olika festligheter. Se Boka oss eller kontakta oss för mer information.

Länkar

Vi finns på: