Sjung med Kongl. Teknologkören!

Älskar du körsång? Vill du utmanas musikaliskt och ta studentlivet till nästa nivå?

Då har du kommit rätt! Med Kongl. Teknologkören får du det bästa av två världar: klassisk körsång med höga ambitioner och sprudlande studentliv med en stark gemenskap som förenar studenter från hela KTH. Sedan ett år tillbaka har vi en ny dirigent, Hanna Ohlson Nordh, som nyligen vann pris för bästa dirigent i en körtävling i Österrike!

Vi repeterar på torsdagar mellan kl. 18:30 och 21:30 på KTH campus Valhallavägen.

Gå in på vår YouTube-kanal för att höra hur vi låter!

Hur går en provsjungning till?

På provsjungningen får du träffa körens dirigent, Hanna Ohlson Nordh, och fyra medlemmar ur kören. Provsjungningen tar ca 10-15 minuter och inleds med en kort uppsjungning följt av en kvartett där du får sjunga Uti vår hage tillsammans med tre körmedlemmar. Efter det får du sjunga ett solostycke (antingen Sommarpsalm eller Kristallen den fina) och om tid finns gör vi också några gehörs- och a vista-övningar. Noter skickar vi efter att du anmält dig.

Vad ska jag förbereda?

Anmälan till provsjungning

Vi tar in nya sångare i början av varje termin. Den här terminen har vi bara möjlighet att ta in aktiva KTH-studenter och utbytesstudenter. Vi har provsjungningar nästa gång i slutet av augusti. Ett exakt datum annonseras snart. När du har anmält dig får du ett bekräftelsemejl och kort därefter får du ett mejl med noter och utförligare information om provsjungningen. Kolla i skräpposten om du inte hittar det i inkorgen. Därefter får du ett mejl med tid till din provsjungning. Svara på mejlet och bekräfta att du kan komma, annars går din tid till någon annan.

För att sjunga i Teknologkören förväntas du ha körvana och kunna läsa och sjunga efter noter. Du måste även ha tid att engagera dig i kören och komma på repetitioner, konserter och andra framträdanden. Om du har det är du varmt välkommen att anmäla dig för en provsjungning.

Anmälningsformuläret öppnar så snart det är redo. Vi publicerar en länk till det här. Under tiden kan du anmäla ditt intresse till Jakob genom att mejla till audition@teknologkoren.se så meddelar vi när anmälningsformuläret har öppnat. Det går också bra att mejla Jakob om du undrar över något!