Nyheter

Avresekonsert: Ljud och Vibrationer

Publicerad

I sommar bär det av till Skottland för Kongl. Teknologkören. Innan planet lyfter vill vi hälsa farväl med terminens sista konsert: Ljud och Vibrationer - Sätt maskinen igång! Följ med oss med på en fantastisk resa i maskinens tecken, det kommer att bli något alldeles extra!

Kören uruppför ett stycke av kompositören Thomas Jennefelt som skrivits under våren och det blir även ny musik skriven av körens egna medlemmar. Ta med dig en vän och vinka av oss på historiska muséet lördagen den 8/6 kl. 15.00!

Biljetter köpes via Billetto.se eller i entrén.
Vuxen 150 :-
Ungdom/student 80 :-

Dirigent: Rikard Lindberg Karlsson

Varmt välkommen önskar Kongl. Teknologkören!

Tid:
Plats:
Historiska museet, Narvavägen 13-17

Svenska favoriter

Publicerad

Varmt välkomna till en härlig bukett svenska favoriter onsdagen den 17 april 2019 kl 19 i Berwaldhallen!

Teknologkören samarbetar med KTH:s Akademiska Kapell i en konsert med vackra svenska låtar inklusive Lars-Erik Larssons Förklädd gud.

Program:

Franz Berwald - Uvertyr till Jag går i kloster
Carl Michael Bellman - Fjäriln Vingad/Joachim uti Babylon
Hugo Alfvén - Midsommarvaka, Svensk rapsodi nr 1
Paus
Lars-Erik Larsson - Förklädd gud

Biljetter: 100 kr via Berwaldhallens hemsida.

Tid:
Plats:
Berwaldhallen

BRUS med Kongl. Teknologkören

Publicerad

Kongliga Teknologkören presenterar konserten BRUS. Bäckar brusa, vinden likväl, denna februarikväll tolkar kören världens olika brus med kompositioner av bland andra A.F. Lindblad och Sven-Eric Johanson till texter av bland andra Erik Axel Karlfeldt.

Dirigent: Rikard Lindberg Karlsson

Kl. 18.00 i Sundbybergs kyrka
Fri entré!

Varmt välkomna!

Tid:
Plats:
Sundbybergs kyrka

Kongl. Teknologkören söker sångare!

Publicerad

Att sjunga i kör kan vara bland det bästa som finns! Missa inte chansen att bli en del av Kongl. Teknologkörens sångargemenskap. Vi söker sångare till samtliga stämmor och i sommar planerar vi dessutom en resa utomlands med kören!

Vårens provsjungningar kommer att äga rum den 19:e januari på KTH Campus. Läs igenom "Sjung med oss" för information om hur provsjungningarna går till och vad som förväntas av våra korister.

Anmäl dig till provsjungningarna via detta formulär:
https://goo.gl/forms/HVTgIyrzK8msUkvQ2

Kongl. Teknologkören (KTK) är en blandad kör med ca 45 medlemmar. Många av oss pluggar på KTH men du behöver inte vara student för att gå med i kören.

Vi repeterar på onsdagar kl. 18.30-21.30 på KTH Campus Valhallavägen, under ledning av Rikard Lindberg Karlsson. Varje termin gör vi två större konserter samt en del mindre gig och sjungningar.

Förutom de musikaliska upplevelserna kan du som korist i KTK förvänta dig en härlig gemenskap! Vi varvar onsdagarnas repetitioner med internat, resor och olika fester.

Förhoppningsvis har du nu blivit övertygad om att söka till en av Stockholms roligaste körer!

Hoppas att vi ses!

KTH:s bejublade Julkonsert

Publicerad

Varmt välkomna till KTH:s traditionsenliga julkonsert i Gustaf Vasa kyrka vid Odenplan! Värm upp inför julen med en härlig blandning av välkänd och lite mindre välkänd julmusik från olika genrer. Denna afton blir extra speciell då vår Director Musices Gunnar Julin dirigerar sin sista publika konsert med KTH:s Akademiska Kapell före pension. Vad som helst kan hända!

Medverkande:
Margareta Bengtson, sopran
Gunnar Lundberg, baryton
Kongl. Teknologkören
KTH:s Akademiska Kapell
Gunnar Julin, dirigent och Director Musices, KTH

Biljetter kan köpas den 5 - 22 november på KTH:s bibliotek (Osquars backe 31) eller i kyrkans biljettentré på konsertdagen från 18:30 (i mån av tillgång).

Pris: 250 kr vuxen / 100 kr student.
OBS: endast kortbetalning eller Swish.

Tid:
Plats:
Gustaf Vasa kyrka, Odenplan
← Nyare Hem Äldre →