Nyheter

Provsjungingar HT 2023

Publicerad

Hej! Det har ryktats att vi är Stockholms, nej, världens(!) kanske roligaste kör och härligaste gäng och vi söker just nu fler sångare! Under ledning av vår otroliga dirigent Hanna Ohlson Nordh tar vi vår musikalitet på stort allvar vid såväl rephelger, körresor, konserter och andra gig som våra vanliga torsdagsrep.

För att anmäla dig till en provsjungning och mer om hur en sådan går till, gå till sidan Sjung med oss. Vi ser fram emot att sjunga tillsammans!

En saga om en ung sommar

Publicerad

Vi reser till Tallinn i Estland för att träffa Segakoor Noorus och hålla en gemensam konsert. Om du råkar vara där söndag den 18 juni är du varmt välkommen! Fri entré!

Dirigenter:
Hanna Ohlson Nordh (Kongl. Teknologkören)
Roland Viilukas (Segakoor Noorus)
Taavi Hark (Segakoor Noorus)

Tid:

Söndag den 18 juni, kl 17.00.

Plats:
Tallinna Jaani kirik

Kongl. Teknologkören sjunger på Kulturnatten den 22:a april!

Publicerad

Kom och lyssna på vår gratiskonsert i reaktorhallen på Kulturnatten. Dyk in i djupet och mörkret av den gamla reaktorhallen fylld av magiska klanger.

Vi framträder kl. 19:00, 20:30 och 22:00. Dessutom kan du njuta av orgelmusik i reaktorhallen, lära dig mer om dess historia och vårt fina campus med en utställning och guidad tur.

Missa inte denna musikaliska upplevelse! Fri entré!

Tid:

Lördagen den 22:a april kl 19:00, 20:30 och 22:00.

Plats:
KTH, Reaktorhallen (R1), Drottning Kristinas väg 51

Resa genom renässansen

Publicerad

Följ med Kongl. Teknologkören på en resa genom renässansens fantastiska musik, och stifta bekantskap med några av periodens mest framträdande tonsättare.

Vi kommer att ge ett smakprov på den stora mångfalden i stilar renässansmusiken har att erbjuda, och sjunga repertoar med allt från William Byrds fylliga klanger, till spännande kromatik av Carlo Gesualdo. Vi ses i Tyska kyrkan, klockan 17:00 den 2:a april!

Dirigent: Hanna Ohlson Nordh
Biljetter: https://billetto.se/e/resa-genom-renassansen-biljetter-807841

Tid:
Plats:
Tyska kyrkan, Svartmangatan 16, Stockholm

Provsjungningar inför VT23

Publicerad

Provsjungningarna är slut för den här gången. Tillfälle kommer ges igen efter sommaren, så håll utkik här eller på vår Facebooksida efter när anmälningsformuläret öppnar igen!

Älskar du körsång? Vill du utmanas musikaliskt och ta studentlivet till nästa nivå?

Då har du kommit rätt! Med Kongl. Teknologkören får du det bästa av två världar: klassisk körsång med höga ambitioner och sprudlande studentliv med en stark gemenskap som förenar studenter från hela KTH. Vi repeterar på torsdagar mellan kl. 18:30 och 21:30 på KTH campus Valhallavägen.

Den här terminen har vi bara möjlighet att ta in aktiva KTH-studenter. Provsjungningarna våren 2023 kommer att ske 21 och 22 januari. Sista anmälningsdag är onsdag 18 januari. När du har anmält dig får du ett bekräftelsemejl med den tid du har blivit tilldelad, samt noter och utförligare information om provsjungningen.

På provsjungningen får du träffa körens dirigent, notfisqual samt fyra medlemmar ur kören. Provsjungningen tar ca 10-15 minuter och inleds med en kort uppsjungning följt av en kvartett där du får sjunga Glädjens blomster tillsammans med tre körmedlemmar. Efter det får du sjunga ett solostycke (antingen Sommarpsalm, Kristallen den fina eller Värmlandsvisan) och om tid finnes så gör vi även några gehörsövningar. Mer information finns här.

Om du vill anmäla dig för en provsjungning, fyll i detta formulär.

Vi hoppas att du vill sjunga med oss!

← Nyare Hem Äldre →