Nyheter

KORSLÄPP

Publicerad

~ Körkonsert i förvårskväll ~

Nu när det börjar likna vår och korna släpps ut efter vintern, samtidigt som pandemi-restriktionerna släpps, så kan vi ha en ordentlig konsert och släppa ut en massa härlig vårmusik till er!

Köp din biljett här: https://billetto.se/e/varkonsert-biljetter-611237

Länk till evenemang på Facebook

Programblad

Tid:
Plats:
S:t Peters Kyrka

Julkonsert

Publicerad

Nu börjar det säljas julmust i affärerna och det innebär att julen bara är runt hörnet. Teknologkören vill fira detta och det gör vi med råge!

Vi bjuder på ett traditionellt luciatåg, en hyllning till kvinnliga kompositörer och det mest pampiga avslut ni har hört sedan Teknologkörens julkonsert 2019.

Om ni, liksom vi, hungrar efter en normal jul så kom till Adolf Fredriks kyrka, drick lite glögg och lyssna på Teknologkörens ljuva julmusik under ledning av Rikard Lindberg Karlsson!

Biljetter kan köpas hos Billetto eller i dörren (endast kort).

Länk till evenemang på Facebook

Tid:

Lördag den 11:e december, kl 15:00 och kl 18:00.

Plats:
Adolf Fredriks kyrka

Höstkonsert

Publicerad

Teknologkören har nu under flera månader legat i ide p.g.a. pandemisituationen. Men nu är det äntligen dags att dra igång och detta gör vi med en höstkonsert fylld med melankoli och höstfärger för att spegla, samt ge utlopp för, våra sinnens introverta misär.

Det kanske känns konstigt att bryta den perpetuella hösten som varit med ännu mer höst men det tycker inte vi, och vi har därför dessutom anlitat en liten jazzkvintett från Kungliga Musikhögskolan som kommer att dela konserten med oss och denna ljuvliga tillställning leds av Amanda Sandorov!

(Det kommer även bjudas på lite gladare musik, behövde bara poesia av mig lite.)

Att du som sitter och läser detta ska komma på konserten ser vi som ett måste, ni kommer få höra musik på franska, danska, engelska och såklart svenska och det känns väldigt kul att få dra igång igen och vi hoppas att ni känner likadant!

Dirigent: Rikard Lindberg Karlsson

Jazzkvintetten:
Amanda Sandorov - sång
Olle Lannér Risenfors - kontrabas
Richard Andersson Rasheed - trummor
Johannes Annfält - piano
Erik Hasselfeldt - altsaxofon

Biljetter finns att köpa i dörren eller hos Billetto.

Vuxen: 150:-
Student/Pensionär/Barn (under 18 år): 80:-

Programblad

Evenemang på Facebook

Tid:
Plats:
Norrmalmskyrkan

Provsjungningar inför HT21

Publicerad

Våra provsjungningar är fullbokade för denna termin, men fyll gärna i formuläret om du är sugen på att söka till nästa termin!

Our auditions for this semester are fully booked, but you are welcome to fill out the form if you would like to be contacted next semester!


Äntligen är vi tillbaka efter en tuff vår med mer sångglädje än någonsin!

Att sjunga i kör är bland det bästa som finns! Missa inte chansen att bli en del av Kongl. Teknologkörens 90 år långa sångargemenskap. Vi söker sångare till samtliga stämmor, framförallt altar!

Höstens provsjungningar äger rum den 1:a, 3:e och 4:e september på KTH Campus.

Anmäl dig till provsjungningarna via detta formulär:
https://forms.gle/2fDi8EeB7QM6bM5j8

Provsjungningarna kommer anpassas efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi uppmuntrar till god handhygien och att hålla avstånd till varandra. Vi ber också alla sökande att stanna hemma vid eventuella sjukdomssymptom.

Kongl. Teknologkören (KTK) är en blandkör med cirka 50 medlemmar. Många av oss pluggar på KTH men du behöver inte vara student för att gå med i kören.

Vi repeterar på torsdagar kl. 18:30-21:30 på KTH Campus Valhallavägen under ledning av Rikard Lindberg Karlsson. Varje termin gör vi oftast två större konserter samt en del mindre gig och sjungningar.

Förutom de musikaliska upplevelserna kan du som korist i KTK förvänta dig en härlig gemenskap! Efter varje rep har vi Efterkör. Då festar vi lite lätt, sjunger låtar från vår repertoar och lyssnar på musik. Vi varvar även torsdagarnas repetitioner med internat, resor och olika fester. Inget av det som är utanför repen är obligatoriskt!

Förhoppningsvis har du nu blivit övertygad om att söka till en av Stockholms roligaste och äldsta studentkörer! Mer information om hur provsjungningarna går till finns på "Sjung med".

Vi ses på provsjungningen!

Inställda provsjungningar Januari 2021

Publicerad

På grund av rådande omständigheter kommer ingen provsjungning hållas i januari 2021. Mer information om nästa provsjungningstillfälle kommer annonseras på hemsidan och våra andra kanaler samt mejlas ut till alla intresseanmälda när det blir aktuellt.

← Nyare Hem Äldre →