Vilka är vi?

Kongl. Teknologkören (KTK) är Tekniska Högskolans Studentkårs officiella kör hemmahörande på KTH i Stockholm. Vi är en blandad kör med ca 40-45 medlemmar.

Vår repertoar spänner över allt som gjorts för kör; från sakral musik till världsmusik och studentikosa inslag. Förutom egna konserter och skivinspelningar har kören deltagit i större projekt av olika slag. Senast under en turné till Åbo våren 2016 där vi framförde Giuseppe Verdis Requiem tillsammans med KTH:s Akademiska kapell samt Florakören och Brahe Djäknar.

Kongl. Teknologkören är en aktiv kör både musikaliskt och socialt. I kören kan du hitta både sångarglädje och vänner för livet! Vi gör mycket kul varje år, bl.a. detta:

Varannan sommar gör vi också en längre resa för att träffa andra körer eller delta i internationella körtävlingar. De senaste resorna har gått hit:

Wien & Ljubljana, 2017
Vi hann med en kort vistelse med konsert i Wien innan vi åkte vidare till Ljubljana där vi framträdde i vackra Sankt Nicholas katedral.
Bulgarien, 2015
Här deltog kören i workshops om bulgarisk folkmusik och höll konserter på universitetet i Sofia samt på en biomatematik-konferens i Blagoevgrad.
Portugal, 2013
I Portugal sjöng vi med olika körer, bl.a. vår syskonkör vid Lissabons tekniska universitet.
Barcelona, 2011
Kören deltog under Barcelonas körfestival samt framförde en konsert i stadens katedral.

Sedan 2010 är Rikard Karlsson körens dirigent. Tidigare har kören letts av bland andra David Lundblad (2008-2010), Fredrik Winberg (2003-2007) och Helene Stureborg (1994-2002).

Kören är ofta och gärna engagerad hos olika företag, ibland även privatpersoner, för att sjunga vid olika festligheter. Kontakta oss gärna för mer information! Vi finns på Spotify: Kongl. Teknologkören